På gång i kåren

  • Terminstart 26.8
  • Planering för 2019-2020
  • Båt 2020

Vårens Vargunge-program 


Vargungarna träffas tisdagar, jämna veckor, kl.18-19.30, Kårlokalen vid Villa Gerby, om inget annat anges. Kläder efter väder, och de strävar efter att vara ute lite varje gång. Som dragare för vargungarna fungerar Elin, Anna, Jessica och Noah.

 

26.1 10:30-12:00,Isvett, isfiske.Ta med varma kläder, varmt att dricka. Om du har egna isdubbar, ta med. VI TRÄFFAS VID SEGLIS!

5.2 Djurens vinter, djurens spår

19.2 Allemannsrätt, skydd mot naturens krafter

5.3 PULKA, Stjärnhimmel, hitta norr med tecken i naturen

19.3 Sinnesfärd i naturen, Jämlikhetens dag, knopar

2.4 Flora och fauna

16.4 Segling, båt, navigation, sjövett

Maj, Kvällsseglatser förhoppningsvis varje tisdag kväll, mer info då det närmar sig!

Vårens Äventyrar-program

 

Alla möten är från kl.18.00-19.30, de möten som är stjärnmärkta(*), de är från kl. 18-20, så att vi hinner med allt vi har inplanerat! Mötena hålls vid kårlokalen (Villa Gerby) om inte annat meddelas. Vi är ute varje gång så det är kläder enligt väder som gäller! Då det ännu är mörkt om kvällarna, ta med en pannlampa om du har, det underlättar. Vera och Axel fungerar som ansvariga dragare.

 

22.1 Knep och knopar 

5.2 I-hjälp 

19.2 Isvett 

5.3 Pulkaåkning - plats meddelas senare

19.3 Pyssel 

2.4 Eld  

16.4 Stormkök - ta med matkärl 

30.4 Inget möte 

14.5 Orientering* - plats meddelas senare

28.5 Ute på havet 

 

Vårens Spejar-program


Spejarna träffas, om inget annat anges, varannan onsdag vid Kårlokalen kl.18.00-20.00. Kläder enligt väder. Som patrulledare fungerar två Lotsar och två hjälplotsar. Lots för spejarscouterna är Magnus. Explorerscouten Noah fungerar som hjälparlots. Du kan kontakta dem om det är något specifikt du undrar om programmet.

Plats och tidpunkt kan variera beroende på evenemangets karaktär, vi meddelar per epost till föräldrarna eller som whatsappmeddelande direkt till scouterna. Kom alltså ihåg att spejarna själva får information via whatsapp, så be dem vara aktiva där!

 

6.3 Knopar 

16.3 Isrådd 

20.3 Sjöbåt 

3.4 Hajkplan, matplan 

17.4 Båttalko 

4-5.5 Spejardagarna

8.5 Mat 

18-19.5 Hajk 

Vårens Explorer-program

Explorerscouterna träffas ungefär en gång i månaden. Plats och tidpunkt baseras på programmet. De äldre explorerscouterna fungerar även som hjälp-patrulledare och som viceskeppare på seglatser. Som lotsar för explorerscouterna fungerar Linus, Mathias och Amanda.

 

Program planeras inför våren, datum meddelas vartefter. 

Vårens Rover-program


Roverscouterna träffas i sin egen patrull tre gånger under våren, där aktuella ledarskapsteman diskuteras. Som lots och handledare för patrullen fungerar Jessica.


TEMA: Januari/februari: LEDARSKAP I PRAKTIKEN
Vad är ledarskap? Vad innebär det egentligen? Hur leder man omotiverade grupper? Ansvar, makt, etik och genusfrågor. Utmaningar och fördelar? Varför behöver vi leda rätt?


TEMA: Mars/April: NI VÄLJER TEMA 
Förslagen diskuteras internt


TEMA: Juni/Juli: OMGIVNINGEN RUNT OM OSS
Miljöfrågor, attityder, ekologiskt fotavtryck, vilken är min egen roll i det hela, hur ser jag på framtiden?

Vårens Ledar-program