Skriv siffran 1 med bokstäver:

Åtgärder inom Fyrvaktarnas veckoverksamhet 

28.1.2021

Trots restriktioner för max 10 personer har vi i Fyrvaktarna valt att sätta igång veckoverksamheten. Dock med en del åtgärder: 

 • Åldersgruppsmöten hålls utomhus uppdelade i två grupper 
  • För närmare information om hur just er åldersgrupp gör ber vi er kontakta närmaste åldersgruppsledare 
 • Enligt Vasa Stads rekommendationer ber vi Spejarscouter och uppåt bära ansiktsmasker på möten 

Har ni frågor eller funderingar kring mötesverksamheten kan ni vända er till respektive åldersgruppsledare eller Kårchef Noah. 

 

Sköt om er!

 

Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare 

...

Restriktionerna förlängs till 10.2.2021

16.1.2021

Restriktionerna för max 10 personer har förlängts till 10.2, så vi avvaktar med mötesverksamheten. En del åldersgrupper håller utomhusmöten i olika grupper -
håll kommunikation med respektive åldersgruppsledare!
 

Sköt om er och hålls friska - vi kämpar vidare!
 

Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare

...

Bästa Fyrvaktare och Fyrvaktarförälder, 

19.11.2020

Vi hoppas allt är bra med er!

 

Restriktionerna i Vasa regionen gällande COVID-19 har nu lättat en del och man får nu träffas i grupper om 20 personer. Därmed kan vi med glädje säga att vi drar igång åldersgruppsverksamheten igen! 

 

Här listar vi åtgärder vi tagit gällande åldersgruppsverksamheten i Wasa Fyrvaktare: 

 

 • Alla möten hålls utomhus 
 • Vi försöker enligt bästa förmåga hålla distans till varandra (1-2 m)
 • Handsprit kommer finnas tillgängligt vid varje möte
 • Vi kommer friska till möten, vid minsta lilla förkylningssymptom stannar man hemma
 • Om du blivit smittad av viruset ber vi er meddela detta till ansvarig åldersgruppsledare 
 

Ni kommer att få information om när ert nästa möte är av era åldersgruppsledare. 

 

Vi följer hela tiden med coronaläget och uppdaterar er vartefter det kommer nya rekommendationer eller restriktioner gällande scoutingen. 

 

Om det är något ni undrar över är det bara att ta kontakt med oss via telefon eller mejl! 

 

Sköt om er och så önskar jag er ett trevligt veckoslut!

 

Med vänlig hälsning, 

Matilda

...

Kårchef

...

Bästa Fyrvaktare och Fyrvaktarföräldrar, 

1.11.2020
 

COVID-19 situationen i Vasa börjar förhoppningsvis lätta så småningom, men tyvärr kommer kårens verksamhet ännu vara på paus tills vidare. Vi börjar med verksamheten igen då situationen känns tryggare och restriktionerna lättat. 

 

Tills vidare så får vi njuta av naturen och höstvädret tillsammans med Fyrvaktarnas egna distansscoutingtips: https://drive.google.com/file/d/1GhGQsPtYpKUZjeT6I0HiQI8ERjXuDGI8/view. 

 

Jag vill även påminna om kårens logotävling inför Fyrvaktarnas jubileum 2022. Vill man bidra med en logoidé till jubileumet kan man rita och skicka en bild till jessica.hellqvist@outlook.com. 

 

Låt oss tillsammans ta vårt ansvar och ta hand om varandra. Vi håller tummarna för att vi snart får träffas igen. Sköt om er och tveka inte att kontakta oss om ni funderar över någonting!

 

Scouthälsning, 

 

Matilda Knutar, Kårchef  

...

Bästa Fyrvaktare och förälder,

 

5.10.2020

 

På grund av de rådande omständigheterna i och med COVID-19 kommer all kårens verksamhet sättas på paus och skjutas upp under de kommande 2 veckorna, dvs. fram till den 25.10.2020. Detta betyder i praktiken att inga fysiska träffar ordnas. 

 

Åldersgruppsledarna skickar ut information ifall det är aktuellt med möten på distans för en åldersgrupp. Annars fortsätter mötena som vanligt efter den 25.10, om inget annat meddelas. 

 

Detta gör vi för allas välmående och säkerhet under den pågående pandemin.

 

Har ni frågor får ni gärna ta kontakt via epost. Sköt om er!

 

Scouthälsning,

 

Matilda Knutar, Kårchef                           

matildaknutar@hotmail.com

 

Vera Turtonen, Vice Kårchef med ansvar för program

vera.turtonen@partio.fi

...

Bästa Fyrvaktare och Fyrvaktarförälder, 

Vi hoppas att allt är bra med er trots omständigheterna. I detta mejl kommer ni att få information om distansscouting, tips på aktiviteter, inhiberingen av Najs 2020, Fyrvaktarnas sommar och Fyrvaktarnas Majspårning. 

FYRVAKTARNAS DISTANSTIPS

Eftersom all veckoverksamhet är inhiberad för resten av våren har vi i Fyrvaktarna sammanställt en lista på aktiviteter som ni kan göra på distans tillsammans med er familj eller själva. Uppgifterna går även att kombinera tillsammans med #scoutahemma-märket. (mera information om det finns längre ner i mejlet). Aktivitetskompendium: https://drive.google.com/file/d/1GhGQsPtYpKUZjeT6I0HiQI8ERjXuDGI8/view?usp=sharing Kompendiet kommer även att publiceras på Facebook och hemsidan. 

Ladda ner kompendiet, häng upp det på kylskåpet och scouta loss! Ladda gärna upp bilder och videon på det ni gör på era sociala medier och tagga oss på @wasafyrvaktare och använd hashtaggen #fyrvaktarepådistans. 

#SCOUTAHEMMA-MÄRKET 
FISSc har lanserat ett #scoutahemma-märke; ett märke du kan få för att utföra olika uppgifter på distans. Märkesmaterialet består av 5 uppgifter som alla gör, och ett 30-tal valbara uppgifter som man utgående från åldersgrupp utför olika många av. Märket kan avläggas under våren och sommaren 2020. Kåren beställer märket och för att få det vill vi att ni meddelar till er åldersgruppsledare när ni gjort alla uppgifter ni valt.

Mera information om märket #scoutahemma hittar ni under https://www.scout.fi/for-karen/scoutprogrammet/scoutahemma-market/. 

NAJS 2020 INHIBERAS
Vi har mötts av nyheten att förbundslägret Najs 2020 inhiberats på grund av coronaviruset covid-19. FiSSc kommer att tillsammans med kårerna jobba för att försöka ge alla scouter en Najs upplevelse under 2020. Kårerna kommer kunna ta del av ett materialpaket som baserar sig på programmet som har planerats inför förbundslägret. Programmen kan förverkligas i veckoverksamheten eller exempelvis på en utfärd, hajk eller seglats då coronaläget tillåter det.  

På sommaren 2021 kommer två läger arrangeras av Finlands Svenska Scouter. Det traditionella vandringslägret FiSScFjäll kommer ordnas i Lappland för spejarscouter, samt för kompisdeltagare i samma ålder. Lägret är som en lång utfärd som startas och avslutas vid Kåtan, Finlands Svenska Scouters fjällstuga nära Muonio.Dessutom ordnas ett mindre läger för explorer- och roverscouter. Mer detaljerad information om dessa evenemang och aktiviteter för alla åldersgrupper kommer publiceras senare.Har du frågor? Du hittar vanliga frågor och svar till dem på https://www.scout.fi/nu/najs2020/for-deltagare/faq/ Vid övriga frågor om Najs 2020 kan du kontakta najs2020@scout.fi 


FYRVAKTARNAS SOMMAR 2020
Trots att scoutsommaren 2020 inte blev som någon av oss tänkt sig, kommer Fyrvaktarna göra sitt bästa för att förverkliga en så lyckad scoutsommar som möjligt. Vi kommer att den 29.4 efter kårens vårmöte diskutera fyrvaktarsommaren och eventuella evenemang. Kårens styrelse besluter den 4.5 om Fyrvaktarna kommer att ordna seglatser i maj och juni. Eftersom att det ännu är oklart hurudana restriktioner och rekommendationer som kommer att gälla i sommar är alla idéer välkomna. 


MAJSPÅRNING
Fyrvaktarna har sammanställt en digital spårning som man kommer att kunna utföra vid en vandringsled m.h.a. sin smarttelefon. Mer info om Fyrvaktarnas Majspårning kommer att skickas ut nästa vecka, så håll ögon och öron öppna. 

Om det är något ni undrar över eller har frågor om så är det bara att ta kontakt! Ni når oss på mejl och per telefon. 


Varma Scouthälsningar, 

Vera Turtonen                                 Matilda Knutar                             
Programchef                                   Kårchef                                                                          


...

Bästa Fyrvaktare och Fyrvaktarförälder, 

 

Utskick till samtliga Fyrvaktare och Fyrvakarföräldrar angående spridningen av COVID-19 runt om i världen och världshälsoorganisationen WHO:s klassning av viruset som pandemi.  


För att förhindra att viruset sprids rekommenderar nu de finländska myndigheter att undvika att delta i sammankomster och fritidsaktiviteter. Också världsscoutorganisationen World Organization of the Scout Movement – WOSM har gett en stark rekommendation om att prioritera hälsa och säkerhet inom scoutverksamheten. 

Finlands Scouter och Finlands Svenska Scouter har gått ut med följande rekommendationer:

 • Veckomöten inhiberas och utfärder flyttas eller inhiberas fram till 30.5.
 • Scoutdistriktens/FiSSc:s och centralorganisationens evenemang och utbildningar flyttas, inhiberas eller arrangeras virtuellt i mån av möjlighet.
 • Möten ordnas i första hand virtuellt.
 • Stora evenemang på över 500 personer inhiberas till slutet av juli enligt statsrådets beslut. VIlket även innebär sommarens förbundsläger Najs 2020.

Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktares styrelse har fattat beslutet om att följa de rekommendationer som getts åt oss. För Fyrvaktarna innebär det följande:

 • Samtliga veckomöten för Vargungar, Äventyrsscouter och Spejarscouter inhiberas fram tills 30.5.
 • Samtliga möten för Explorerscouter och Roverscouter hålls elektroniskt.
 • Samtliga ledarmöten hålls elektroniskt.
 • Sommarens deltagande i Najs 2020 inhiberas.

Vi följer aktivt med myndigheternas anvisningar och informerar om fortsatta åtgärder utgående från dessa. I nuläge hålls alla scoutkanslier stängda, men betjäning fås fortfarande per e-post och telefon ifall sådan behövs. Här i spalten bredvid hittar du senaste infromation från förbundet.

Trots dessa rekommendationer finns det ingen orsak till någon form av panik! Det här är förebyggande åtgärder för att alla ska få hållas så friska som möjligt. Passa på att njuta av naturen ute i skärgården, läs böcker och lyssna på poddar etc. Och ta del av den distansscouting som finns. Fyrvaktarna uppdaterar kontinuerligt vår Instagram wasafyrvaktare, så följ med oss där!

 

Vi finns tillgängliga per e-post eller telefon! Tveka inte att ta kontakt om det är något du undrar över.

 

Sköt om er!

Varma Scouthälsningar,
Matilda

Kårchef
Sjöscoutkåren Wasa Fyrvaktare
http://wasafyrvaktare.scout.fi