Scoutläger Kvarken18

05.09.2018 kl. 16:59

Torsdagen den 12 juli 2018 kastade runt 80 scouter (Fyrvaktare och Korsfarare) loss och seglade iväg mot sommarens äventyr. Det fanns möjlighet att segla dit eller åka över med Wasaline.

Bild: Noah Holm 

Bild: Hanna Pundars

Vi åkte med buss från Umeå till en camping i Docksta (Docksta Camping), ett fint ställe med väldigt vackra vyer. Tretiden på natten till fredag kom trötta seglare fram efter många och långa timmar av endast öppet hav och segling.

Bild: Jessica Hellqvist

 

Under lägret fick vi också chansen att bestiga Skuleberget, vägen upp var tung men definitivt värt utsikten. Några av scouterna valde att fira bestigningen med varsin voffla på toppen. Även fast vi utsattes för några små regnskurar och ett litet åskväder var de ingenting som stoppade oss scouter!

Bild: Hanna Pundars

 

Kvällen avslutades med lägerbål med många olika program. Allt ifrån sång, vitsar och Explorernas väldigt allvarliga program där Wasa Fyrvaktares kårchef och Vasa Korsfarares kårchef utsattes för en duell mot två modiga Spejare!

     Nästa dag var det programpunkter som gällde. Programpunkterna bestod av bland annat Zumba, livräddning och paddling. Mot kvällen var de dags för seglarna att starta sin långa färd hemåt. Seglingen hem tog ungefär 18h (ungefär lika länge som ditvägen). Det är en speciell känsla det där, att segla mitt i natten och ute på öppet hav. Det är helt tyst, det enda man hör är havet och vinden som viner när den blåser på masten.

Bild: Hanna Pundars 

Bild: Noah Holm

På söndagen begav sig resten av scouterna hem med Wasaline. Ett kortare läger fyllt av aktiviteter, så som bergsbestigning, segling, god mat, promenader till Ica och minigolf var nu slut. Även fast åskan gjorde ett litet besök hos oss var ändå resten av lägret fyllt av solsken och värme! Både värme från den varma solen men också den värme man får av sina kompisar och av Scoutingen.

Tack för denna gång, kanske ses vi snart igen?

Bild: Nadine Hagman 

Hanna Pundars