Wasa Fyrvaktare: Lost in Lapland 28 - 31.8.2015

31.08.2015 kl. 13:56
Under ett förlängt veckoslut i Äkäslompolo fick ett glatt gäng Fyrvaktare både cykla, paddla och vandra.

 

På fredag morgon kl. 9.00 startade en buss med förväntansfulla scouter från Vasa stadshus med rikting mot Raitismaja i Äkäslompolo. Färden kom att ta lite tid... så pass långt tid att synen av den stora fjällstugan gladde oss mycket när vi anlände kring 19.30 på kvällen. Alla tilldelades rum och vi fick ett kvällsmål krönt med hembakta kanelbullar innan läggdags.

På lördagen delades gruppen i två. Den ena gruppen övade cykelreparation med Kalle innan de vandrade iväg mot Äkäslompolo by för att hyra cyklar och ta sig 14 km längs Ylläksentie till dagens lunchställe där grupperna sedan bytte plats. Den andra gruppen började i sin tur med att paddla, ledda av den lokala guiden Ilkka, nedströms längs med Äkäsjoki till mötesplatsen. Av dagens programpunkter var det paddlingen som var bäst! Vid Raitismaja väntade sedan bastu, god mat och mycket mat och slappande efter dagens strapatser.

Söndagen gick i vandringens tecken. Solen strålade och vi tog rikting uppåt mot toppen av Kesänkifjället. Första pausen tog vi vid Tahkokuru för att sedan nå toppen av fjället för en gruppbild. Nedåt tog vi oss sedan via Pirunkuru. Landskapet inspirerade de flesta scouter att använda telefonens kamera flitigt, någon fotade till och med flera hundra bilder under dagen! När vi kommit ner från fjället gick vi via Raitismaja efter badkläder och en del hugade scouter tog sig ett dopp i Äkäslompolosjön. Efter bastu och mera mat följde lekar och märkesutdelning. Scouterna som deltog i resan avklarade två specialmärken, Paddlaren och Cyklisten. Kvällsbålet bestod av plättstekning över öppen eld. 

Måndagen går i resandets tecken neråt mot Vasa via Haparanda, som erbjöd Max hamburgare och ett besök till Candyworld. Vi är i Vasa någon gång i kväll, trötta med mycket nöjda! Hälsningar från bussen! 

 

 

Johanna, bilder av Vera
Kommentarer (1)
Vilka fina bilder!
Anonym09.09.15 kl. 16:21